aparat dentar pret cluj

Ortodontia ( Aparate dentare )

Ortodontia sau ortopedia dento-faciala reprezinta acea specialitate a medicinei dentare prin care sunt tratate anomaliile dento-maxilare cu  un aparat dentar (lipsa de aliniere a dintilor, ingramadirile, spatierile, malocluziile, rotatiile dentare, incongruenţa celor doua arcade dentare, etc.)

 

 

Aparatul dentar este format din niste bracketi, amplasati pe suprafata externa a dintilor, ce pot fi de metal (mai putin estetica dar cea mai rapida modalitate de îndreptare, datorită frecarii mai mici intre componentele aparatului), de ceramica (estetici, de culoarea dintilor) sau de safir ( foarte estetici, fiind transparenti ).

Aparatul dentar metalic

aparat dentar metalic

Aparatul dentar metalic fix este cea mai ieftina si mai eficienta metoda de indreptare a dintilor. Un alt avantaj al aparatului dentar metalic este reprezentat de timpul mai scurt de actiune, pana la indreptarea completa a dintilor, comparativ cu celelalte tipuri de aparate dentare: ceramica, safir, gutiere ortodontice.

Din punct de vedere al esteticii, acesta lasa de dorit, fiind mult mai vizibil decat celelalte tipuri de aparate dentare fixe: ceramica, safir, gutiere ortodontice etc. Un alt dezavantaj, al aparatului dentar metalic, este reprezentat de disconfortul crescut, la nivelul obrajilor si buzelor, fata de celelalte aparate dentare amintite.

Pret aparat dentar metalic in Cluj, la Empire Dental: 2500 RON / Arcada

 

Aparat dentar ceramic

aparat dentar ceramic

 

Aparatul dentar ceramic fix, vine cu o serie de avantaje cum ar fi:

  • indreptarea discreta si intr-un mod estetic a dintilor
  • poate fi aplicat atat adultilor cat si tinerilor
  • materialul utilizat in fabricarea bracketilor este unul transparent, estetic, de aceeasi culoare cu cea a dintilor
  • indicatii de utilizare in tratarea a numeroase anomalii dentare
  • ofera un plus de incredere pacientului, prin discreta evidentiere a bracketilor

 

Pe toata durata tratamentului ortodontic sunt necesare vizite la medicul ortodont la fiecare 4-5 saptamani. In timpul acestor controale specialistul va verifica progresul tratamentului si va face ajustari ale arcului pentru a ghida dintii  spre directia dorita. Timpul total de tratament poate varia de la 6 luni la 3 ani si depinde de anomalia dento-maxilara initiala.

Pret aparat dentar ceramic in Cluj, la Empire Dental: 3000 RON/ Arcada

 

Aparat Dentar Safir

aparat dentar ceramic

 

Aparatul  dentar de safir este o minune a ortodontiei, este cel mai fizionomic aparat ortodontic. Acesta se aplica  pe exteriorul dinților. Sunt transparente și seamănă cu niște bijuterii. Este o soluție de tratament ortodontic cu adevărat estetică, comparativ cu alte tipuri de aparate dentare fixe. Pacienții care doresc dinți perfect aliniați îl aleg în special pentru beneficiile estetice. O înțelegere bună a trăsăturilor ce caracterizează aparatul dentar din safir ajută la alegerea metodei optime de tratament.

Rezultatele sunt impresionante, datorită caracteristicilor aparatului. Aparatul  dentar de safir este un aparat dentar fix care se poate aplica la majoritatea pacienților, indiferent de anomalia ce trebuie corectată.

Safirul are o rezistență net superioară altor materiale utilizate în construirea aparatelor dentare. Acesta este unul din avantajele de bază pentru care pacienții aleg acest tip de aparat dentar fix. Prețul unui aparat dentar contează, dar un aparat ce rezistă mai mult timp este o investiție mai bună pe termen lung, decât un aparat ortodontic ieftin ales în fazele inițiale ale tratamentului.

Beneficiul unui astfel de aparat constă nu doar în obținerea unui zâmbet de neegalat, dar și în obținerea unei mușcături perfect echilibrate, comode. Mai mult, atunci când este folosit un astfel de aparat dentar cu safir, durerile articulare, bolile paradontale și cariile interdentare sunt eliminate, pacientului fiindu-i mult mai ușor să mențină o igienă bucală corectă și preventivă.

Pret aparat dentar safir in Cluj, la clinica Empire Dental: 3500 RON/Arcada