Chirurgie dentara

Chirurgie dentara

Empire Dental vă oferă servicii complete de chirurgie dentara in Cluj.

Termenul de chirurgie dentara este folosit pentru a descrie ramura complexa a stomatologiei, menita sa rezolve complicatiile dentare care pot afecta starea de sanatate sau functionarea corecta a dintilor. Chirurgia orala se imparte, la randul ei, in mai multe ramuri delimitate de variatele probleme care pot afecta un pacient. Chirurgie buco-maxilo-faciala (BMF), chirurgie dento-alveolara , chirurgie oro-maxilo-faciala (OMF) si chirurgie parodontala.

Printre cele mai usoare interventii chirurgicale stomatologice se numara extractia dentara. Se realizează atunci cand un dinte nu mai poate fi salvat prin proceduri stomatologice standard. In categoria interventiilor chirurgicale dentare se numara urmatoarele: extractie molar, extractie molar de minte, extractie canini, extractie canini inclusi sau extractie incisivi.

Extractia dentara simpla

Indicatiile de extractie a dintilor permanenţi sunt multiple, fiind legate de starea dintelui respectiv, patologia structurilor vecine si afectiunile asociate. Un dinte trebuie extras atunci cand metodele de conservare ale acestuia nu au indicatie sau au esuat.

Contraindicatiile locale ale extractiei sunt:
• leziuni locale ale mucoasei orale (herpes, stomatite,
afte, cheilite, candidoze etc. );
• sinuzita maxilara rinogena;
• procese supurative acute, infecții dentare (inflamatie acuta a mucoasei, abcese dentare, abcese ale parților moi) – acestea impun mai intai drenajul abcesului şi temporizarea extractiei până la remiterea fenomenelor inflamatorii acute;

Pretul extractiei dentare simple la Empire Dental in Cluj poate fi cuprins intre 100 si 300 lei.

Extractie molar de minte (masea de minte) – Chirurgie dentara in Cluj

Molarul de minte (masea de minte ), din perioada finala a cresterii somatice (11-13 ani la fete şi 13-15 la baieti) si pana in etapa cronologica de tanar adult, corespunzatoare etapei normale de eruptie a  molarului de minte ( masea de minte ) (17-25ani), trebuie observat si consultat , pana la eruptia completa.

Extractia maselei de minte se impune in toate cazurile cand nu exista posibilitatea unei eruptii normale a molarului de minte sau cand acesta a provocat diverse accidente sau complicatii. ( abces dentar, dureri dentare, ingramadiri ale dintilor, inflamatia gingiei, infectie dentara).

Pretul extractiei maselei de minte la Empire Dental in Cluj Napoca Si Floresti poate fi cuprins între 300 și 700 lei, în funcție de complexitate.