implant dentar

Implantul dentar 

Stomatologia ne oferă astăzi un tratament nou, de calitate. Acesta se referă la refacerea unităţilor dentare pierdute şi obţinerea unui aspect cât se poate de aproape de cel natural. Acest tratament este cunoscut sub numele de implant dentar. Implantul dentar este un şurub din titan introdus direct în os şi care ţine locul rădăcinii dintelui înlocuit.

Datorita suprafetei speciale a implantului dentar, celulele osoase realizează o legatura intre ele si implant. Fenomenul poarta numele de osteointegrare. In acest fel, acesta devine fundatia viitoarei lucrari protetice ( coroana dentara )

Implantul dentar este o piesa din titan, cel mai adesea sub forma unui surub, care serveste ca inlocuitor pentru radacina unui dinte natural lipsa. Reface astfel functiile, estetica si masticatorie, pierdute.

Modificarile aduse in designul implanturilor de titan au imbunatatit procesele de osteointegrare. Astfel  un implant dentar de pana la 8 mm lungime se indica a fi utilizat in special in zonele mandibulare resorbite si cu o buna densitate osoasa. O alta alternativa o constituie insertia implanturilor speciale in zonele osoase dense ale etajului mijlociu facial.  Se vor utiliza astfel implanturile pterigoide si zigomatice. In primul caz, se practica o incizie pe creasta alveolara in zona maxilara posterioara şi se aplica implanturile de 18-20 mm inclinate sagital la 45° si lateral la 10°, fixate in apofizele pterigoide. Desi exista riscul hematomului din plexul pterigoid, totusi aceasta tehnica se utilizeaza cu succes, atunci cand sunt necesare implanturi in zona maxilara anterioara si implicit
posterioara, atrofia osoasa fiind destul de accentuata. Se evita astfel manevrele chirurgicale suplimentare, cum ar fi elevatia mucoasei sinuzale (sinus lift).

Implant Dentar Megagen AnyRidge

In clinica Empire Dental folosim doar Implanturile Dentare MEGAGEN AnyRidge. Implantul dentar AnyRidge este un sistem revolutionar, confectionat din aliaj de titan cu puritate înaltă care introduce conceptul inovator al spirelor progresive Knife Thread.

Astfel, implantul dentar AnyRidge devine soluția optima de tratament indiferent de calitatea osului in care este introdus implantul. Spirele Knife Thread asigura atat protectia osului cortical, cat si posibilitatea aplicarii unei coroane dentare in aceeasi sedinta, scurtand timpul de tratament.

Pretul unui implant dentar in Cluj, la Empire Dental, este de 500 de euro.

 

 

                                        implant dentar